Dalyvaudamas spaudos konferencijoje kartu su savo kolega iš Ukrainos F.W. Steimeieris sakė, kad reikia visomis įmanomomis pastangomis siekti suvaldyti padėtį rytinėje Ukrainoje.

Žurnalistams paminėjo „rimtus paliaubų pažeidimus“, kai per naujus vyriausybės pajėgų ir separatistų susirėmimus trečiadienį žuvo mažiausiai 24 žmonės.

„Kalbu apie tai su dideliu susirūpinimu, ir žinau, kad mums reikia skubiai siekti sukontroliuoti padėtį“, – sakė ministras.

„Paliaubos yra trapios, šie pažeidimai gali mus vėl sugrąžinti į karo veiksmų paaštrėjimą, – kalbėjo jis.- Turime to neleisti“.

Ukrainos gynybos ministerija trečiadienį nurodė, kad separatistai, naudodami tankus ir artileriją, mėgino užimti vyriausybės pajėgų ginamas pozicijas netoli Marjinkos į vakarus nuo pagrindinės kovotojų tvirtovės Donecko, pažeisdami vasarį paskelbtas paliaubas.

F.-W.Steinmeieris paragino visas šalis sugrįžti prie Minske pasirašyto paliaubų susitarimo pagrindų.

Kartu spaudos konferencijoje Berlyne dalyvavęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas žurnalistams sakė, kad prorusiškos pajėgos „brutaliai pažeidė Minsko susitarimą“.

„Jie puolė tankais ir sunkiąja artilerija“, – sakė ministras ir pridūrė, kad Ukrainos pajėgos neužleido „nė centimetro žemės“.