Remiantis pranešimu, vidaus reikalų ministras Ivanas Kubrakovas mokymų centre susitiko su „Wagner“ vadais, siekiant parengti „aiškų veiksmų planą“. „Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją prie respublikos sienų, ypač svarbu būti pasirengusiems reaguoti į potencialius iššūkius ir grėsmes“, – I. Kubrakovą citavo jo ministerija.

I. Kubrakovas esą sveikino samdinių „praktinę patirtį“, šiems neseniai dalyvavus Rusijos kare prieš Ukrainą.

Nors artima Rusijos sąjungininkė Baltarusija nėra tiesiogiai įsitraukusi į Ukrainos karą, ji yra leidusi Rusijai naudotis savo teritorija vykdant kaimyninės šalies puolimą.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė sustiprinti sienos su Baltarusija apsaugą, į šią šalį pagal susitarimą su Maskva persikėlus „Wagner“ samdiniams.

Baltarusija nuolat kaltina Lenkiją tariamomis provokacijomis ties bendra abiejų šalių siena.

Varšuva teigia, kad „Wagner“ samdinių buvimą Baltarusijoje vertina kaip „potencialią grėsmę“.

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka savaitgalį patikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad Minskas neva kontroliuoja situaciją ir laiko kovotojus centrinėje Baltarusijoje. „Jie prašo vykti į Vakarus, prašo mano leidimo... vykti į Varšuvą, į Žešuvą, – V. Putinui pareiškė A. Lukašenka. – Bet, žinoma, aš juos laikau centrinėje Baltarusijoje, kaip ir susitarėme.“

„Wagner“ samdiniai į Baltarusiją atvyko sudarius susitarimą, pagal kurį grupuotės vadeiva Jevgenijus Prigožinas sutiko nutraukti savo maištą Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją