„Dar kartą noriu pasakyti tai viešai. Šiandien nė vienas specialistas, nė vienas žemės ūkio įmonės vadovas negali būti perkeltas į kitą darbą ar atleistas iš darbo be rajono vykdomojo komiteto pirmininko sprendimo.

Išėjo iš darbo – niekas šalyje negali jo priimti į darbą, jeigu jis nepateiks pažymos, normalios charakteristikos iš ankstesnės darbovietės“, – kalbėdamas apie planuojamą derliaus nuėmimą ir žemės ūkio sektoriaus problemas sakė Baltarusijos diktatorius A. Lukašenka, kuris cituojamas oficialiame vyriausybės tinklapyje.

Pasak A. Lukašenkos, analogiška tvarka, kai išeiti iš darbo galima tik gavus aukštesnės vadovybės pritarimą galioja ir viduriniosios grandies vadovams – vykdomųjų komiteto pirmininkams.

Baltarusijos diktatorius patikslino, jog ši, į baudžiavą itin panaši prievartinio darbo tvarka tiesiogiai palies ne tik specialistus, bet ir žemiausios grandies darbuotojus. Tik šiek turės gauti ne vykdomojo komiteto pirmininko, o savo kolūkio vadovo leidimą.

„Laikas sutvarkyti kadrus. Nė vienas mechanizatorius, melžėja ir pan. žemės ūkio įmonėje (kolūkyje, sovietiniame ūkyje) be vadovo sprendimo negali žengti žingsnio į kairę ar į dešinę", reziumavo A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)