Pastaraisiais mėnesiais imta vis labiau baimintis, kad tarp šių priešiškų viena kitai Kaukazo šalių, kurios dešimtmečius ginčijasi dėl šio regiono priklausomybės, gali kilti naujas karas.

Azerbaidžano saugumo tarnybos nurodė, kad anksti ryte Chodžavendo rajone žuvo du vyrai, o dar keturi policijos pareigūnai žuvo pakeliui į įvykio vietą.

Du civiliai, gimę 1970 ir 1965 metais, žuvo apie 4 val. ryto sprogus armėnų separatistų „sabotažo grupių“ padėtai minai, teigiama jų pranešime.

Sprogimas įvyko „Rusijos taikos palaikymo kontingento laikino dislokavimo zonoje“. Maskva jį dislokavo 2020 metais pagal Armėnijos ir Azerbaidžano paliaubų susitarimą.

Vėliau žuvę policijos pareigūnai buvo pakeliui į Azerbaidžano kontroliuojamą Šušą, gyvenvietę, per 2020 metų karą atkovotą iš separatistų. Sunkvežimiu „Kamaz“ važiavę policininkai buvo gimę 1987-1998 metais.

Azerbaidžanas po šio incidento pradėjo tyrimą dėl terorizmo.

Abi nelaimės įvyko kitą dieną po to, kai buvo atnaujintas humanitarinės pagalbos tiekimas į separatistines Karabacho teritorijas ir atsirado viltis, kad įtampa tarp Armėnijos ir Azerbaidžano sumažės.

Kalnų Karabachas, dėl kurio Baku ir Jerevanas kariavo du karus, yra smarkiai užminuotas.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas yra sakęs, kad minos yra pagrindinė kliūtis, trukdanti perkeltiesiems asmenims grįžti į teritorijas, kurios 2020 metais buvo atkovotos iš armėnų separatistų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją