I. Alijevas sakė A. Blinkenui, kad „antiteroristinės priemonės bus nutrauktos, jei (Karabacho pajėgos) sudės ginklus“, teigiama po antradienio pokalbio paskelbtame pareiškime.

Azerbaidžano gynybos ministerija pranešė, kad jos pajėgos antradienį perėmė daugiau kaip 60 karinių pozicijų kontrolę per „vietines antiteroristines priemones“ kalnuotame regione, kuris, pasak separatistų, buvo apšaudomas iš artilerijos, lėktuvų ir bepiločių orlaivių.

I. Alijevas sakė A. Blinkenui, kad „Azerbaidžano prezidento administracija kelis kartus kvietė mūsų šalies Karabacho regione gyvenančių armėnų atstovus į dialogą aptarti reintegracijos klausimus, tačiau jie atsisakė“.

„Tačiau jie vėl buvo pakviesti į dialogą, kai vietos antiteroristinės priemonės buvo tęsiamos“, – sakė jis, kaip rodo pokalbio įrašas.

Per iki šiol vykusias kovas žuvo mažiausiai 27 žmonės, įskaitant du civilius, pranešė separatistai. Rusija sakė, kad jos 2 000 žmonių turinti taikos palaikymo misija Kalnų Karabache evakuoja civilius gyventojus ir teikia medicininę pagalbą.

I. Alijevas sakė, kad per operaciją nebuvo atakuojami civiliai gyventojai ir infrastruktūra ir kad buvo sunaikinti tik „teisėti kariniai taikiniai“.

Antradienį paskelbtame pareiškime A. Blinkenas teigė, kad JAV yra „labai susirūpinusios“ dėl Azerbaidžano karinės operacijos ir paragino šalį „nedelsiant nutraukti šiuos veiksmus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją