„Jie nesupranta mūsų viso mąstymo, visos NATO koncepcijos“, – teigia V. Ušinskas. Pasak atsargos karininko, pernai kontrpuolimui viskas iki kuopos lygmens buvo paruošta tinkamai, tačiau kilo kitų planavimo problemų. Anot pašnekovo, reikiamos ginkluotės Ukrainos pajėgos turėjo, tačiau negebėjo tinkamai ja pasinaudoti.

„Su kuopos vadu kalbėjausi, kuris trečią dieną buvo stipriai sužeistas, kulkosvaidis nutraukė koją ir dar ant dviejų minų sugebėjo užkristi. Ant vienos užšoko, kita po krūtine sprogo. Visko jie turėjo, tačiau nepasiruošta. Nepatikrintos senos priemonės. Pavyzdžiui, jie turėjo tuos vadinamus „Miclicus“ pereidami sprogdinimo būdu, bet jie nedirbo, technika užgeso. Tai kas kaltas? Ar NATO partneriai, ar patys nepasirūpinote, nepasitikrinote?

Kai išeina kuopa, jis atsisuka, sako: „žiūriu – išminavimo tankas stovi su išminavimo volais“, prieina, sako: „ką tu čia veiki?“, atsako: „be manęs išvažiavo“. Tai vėlgi – ar nepasiruošta, ar neturėta? Tokių yra daug dalykų. Aš nesakau, kad ten viskas buvo idealu ir aprūpinta, bet iš dalies daug dalykų buvo ir jų kaltė“, – sako atsargos karininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)