V. Chačaturiano biuras paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad jis pasirašė sutartį, „atgaline data pripažįstančią Tarptautinio Baudžiamojo Teismo jurisdikciją Armėnijos Respublikoje“.

Anksčiau šį mėnesį Armėnijos įstatymų leidėjai balsavo už šalies prisijungimą prie TBT. Šis žingsnis supykdė Maskvą, nes Hagoje įsikūręs teismas išdavė prezidento Vladimiro Putino arešto orderį dėl neteisėtų ukrainiečių vaikų deportacijų į Rusiją. TBT narės turi suimti V. Putiną, jei jis atvyktų į šių šalių teritoriją.

V. Chačaturianas pasirašė ratifikavimo dokumentą Armėnijos ministrui pirmininkui Nikolui Pašinianui šią savaitę neatvykus į Kirgizijoje vykusį viršūnių susitikimą, kuriame dalyvavo V. Putinas.

Armėnija teigia, kad prisijungimas prie TBT leistų jai ištirti Azerbaidžano karo nusikaltimus, įvykdytus Baku surengus karinę operaciją Kalnų Karabache ir užėmus separatistinį regioną. Iš jo į Armėniją pasitraukė beveik visi ten gyvenę armėnai, Jerevanas tai vadino Baku vykdomu „etniniu valymu“. Po Baku karinės operacijos Maskvos ir Jerevano santykiai dar labiau pašlijo, ypač dėl to, kad neįsikišo Rusijos taikdariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją