„Tai reiškia, kad Armėnijos Respublikos sienas teks nustatyti vietoje. Visi žinome, ir jūs geriau už mane žinote, kur jos prasideda ir kur baigiasi“, – premjerą cituoja „Sputnik“.

N. Pašinianas pabrėžė, kad dėl Vaskeparo yra keletas klausimų, kuriuos būtina aptarti su vietos gyventojais, ir nurodė galimybę pradėti sienų tikslinimą nuo Baghanio ir Berkabero kaimų, skelbia nashaniva.com.

Armėnijos ministras pirmininkas priminė, kad Baku kalbama apie problemas keturiuose kaimuose, nors Armėnija teigia, jog problemų yra 31 gyvenvietėje.

„Baku sako: drauge išlaisvinkime pagrindinius gyvenviečių rajonus, o paskui pradėsime diskusijas dėl gyvybiškai svarbių kaimų ir gyvenviečių teritorijų. Mūsų nuomone, kaimas yra ne tik administracinis vienetas, bet ir gyventi būtina teritorija, ir pagrindžiame savo poziciją“, – sakė N. Pašinianas.

Jis pridūrė, kad vyriausybės tikslas – užkirsti kelią karui, todėl buvo priimtas sprendimas detalizuoti valstybinę sieną tose teritorijose.

„Tai darome ne tik Armėnijos Respublikos interesų labui, bet ir norėdami užtikrinti tokių kaimų kaip Vaskeparas ir Kirancas saugumą,“ – reziumavo N. Pašinianas.

Rugsėjo mėnesį, po dviejų dienų trukusio karo, Kalnų Karabachas (vadovaujantis armėnų tradicijomis – Arcachas) kapituliavo, o 120 tūkst. armėnų buvo evakuoti į Armėniją. Tada Ilhamas Alijevas iškilmingai iškėlė Azerbaidžano vėliavą Chankendi mieste (buvęs Stepanakertas), o vasario mėnesį demonstratyviai balsavo pirmalaikiuose prezidento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)