Blokas, kurį sudaro Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrikos Respublika, siekiantis mesti iššūkį Vakarų vadovaujamai pasaulio tvarkai, rugpjūtį paskelbė priimantis šešias naujas nares. Argentinos, Etiopijos, Irano, Saudo Arabijos, Egipto ir Jungtinių Arabų Emyratų narystė turėjo įsigalioti nuo 2024 m. sausio 1 d.

J. Milei pasirašytuose ir kelių žiniasklaidos priemonių paskelbtuose laiškuose sakoma, kad Argentinos narystei „šiuo metu netinkamas metas“. Libertaras ir autsaideris J. Milei, šį mėnesį pradėjęs eiti Argentinos prezidento pareigas, per rinkimus įtikinamai įveikęs tradicines Argentinos politines partijas, kampanijos metu žadėjo, kad Argentina neprisijungs prie BRICS.

Savo laiškuose jis teigė, kad jo užsienio politika „daugeliu aspektų kitokia nei ankstesnių vyriausybių (...) kai kurie ankstesnės administracijos priimti sprendimai bus pakeisti“.

Per rinkimų kampaniją J. Milei sakė, kad Argentinos geopolitinės partnerės yra JAV ir Izraelis. „Mes nesidėsime su komunistais“, – sakė jis.

Nors žadėjo nutraukti ryšius su pagrindinėmis prekybos partnerėmis Kinija ir Brazilija, pradėjęs eiti pareigas J. Milei sušvelnino toną.