Per susirėmimus buvo sužeista 10 policininkų ir trys civiliai, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Demonstrantai skandavo „Rama, išeik“ ir „Korumpuota vyriausybė“, mėtė petardas, akmenis ir dūminius užtaisus, nors protestų organizatoriai prašė nepuldinėti policijos.

JAV ambasada Tiranoje pasmerkė protestuotojų smurtą.

„Pirotechnikos naudojimas, ypač nukreiptas prieš policiją... yra nepriimtinas ir nedemokratiškas, – sakoma atstovybės pranešime. – Raginame protesto organizatorius sustabdyti smurto aktus ir pradėti konstruktyvų dialogą.“

Tiranoje viešėjęs NATO vadovas Jensas Stoltenbergas irgi pasmerkė smurtą.

„Politinis smurtas prieštarauja mūsų demokratijos vertybėms. Tai visiškai nepriimtina“, – sakė jis.

Vasarį dešiniųjų ir centro kairiųjų opozicijos partijų politikai paliko parlamentą, reikalaudami, kad atsistatydintų E. Rama, vadovaujantis šaliai nuo 2013 metų.

Jie nori, kad būtų suformuota laikinoji vyriausybė ir paskelbti pirmalaikiai rinkimai, taip pat atsisako derybų su E. Rama ir kaltina jį ryšiais su nusikalstamu pasauliu bei korupcija.

Ši priešprieša persikėlė į gatves: Tiranoje kas savaitę buvo rengiami protestai, o per susirėmimus su policija tvyrodavo ašarinių dujų ir dūmų debesys, demonstrantams mėginant įsiveržti į vyriausybinius pastatus ir svaidant akmenis, petardas bei Molotovo kokteilius.

Politinė krizė laikoma keliančia grėsmę Tiranos užmojams įstoti į Europos Sąjungą. Bendrijos narės ateinančiomis savaitėmis ketina nuspręsti, ar pradėti narystės derybas su šia neramia Balkanų valstybe.