„Dievo dėka šiandien švenčiame nepriklausomybės nuo Britanijos okupacijos [po trečiojo britų ir afganų karo 1919 metais] tuo pat metu, kai, Dievo malone ir dėl džihado pasipriešinimo, įveikėme kitą galingą ir arogantišką jėgą, privertėme ją palikti tyrą Afganistano žemę“, – sakoma Talibano pareiškime.

Ten pat nurodoma, kad afganai įveikė „tris arogantiškas imperijas per tris šimtmečius iš eilės“ – tai yra, patikslino CNN, Jungtinę Karalystę, SSRS ir JAV.

Televizijos duomenims, vėliau Talibanas kreipėsi į imamus visame Afganistane su raginimu per penktadienio pamaldas paskatinti tautiečius bendradarbiauti su formuojama nauja šalies vyriausybe.

Anksčiau rugpjūtį Talibanas perėmė kone viso Afganistano, įskaitant Kabulą, kontrolę. Susiklosčius tokiai situacijai daugelis užsieniečių ir afganų skuba išvykti iš šalies per Kabulo oro uostą. JAV ir jų sąjungininkės palaiko saugumą oro uoste ir evakuoja žmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)