Per naujausią puolimą prieš afganų pajėgas, pastaraisiais metais patyrusias didžiulių nuostolių, talibų kovotojai praėjusią savaitę pralaužė vyriausybės pozicijas šalia Bala Morgabo miesto ir užėmė kelis kontrolės postus.

„Su didžiu liūdesiu pranešame, kad per šias operacijas žuvo aštuoni Afganistano nacionalinės armijos kariai ir keturi policininkai“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Anot pranešimo, dar dešimt karių ir 24 policininkai per operacijas buvo sužeisti, taip pat buvo nukauti „99 Talibano teroristai“.

Pasak pareigūnų, rajone toliau vykdomos teritorijos valymo operacijos, o saugumo pajėgos padeda Raudonojo Kryžiaus darbuotojams išgabenti nukautų talibų kovotojų kūnus, paliktus mūšio lauke.

Gynybos ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad afganų pajėgos atliko „taktinį atsitraukimą“ iš virtinės kontrolės postų tame rajone, kad būtų išvengta civilių žūčių.

Badgiso provincijos tarybos vadovas Abdul Azizas Begas sakė, kad padėtis rajone kritiška, ir paragino vyriausybę atsiųsti pastiprinimą.

Savaitgalį Afganistano ir JAV vadovaujamos koalicijos aviacija surengė virtinę antskrydžių antžeminėms pajėgoms paremti.

Talibanas savo ruožtu pranešė įvykdęs koordinuotų atakų prieš vyriausybės kontrolės postus, per kurias žuvo 12 saugumo pajėgų narių.

Kovotojai šį puolimą surengė ruošdamiesi kasmetiniam pavasario puolimui.