Ghulam Isaczai, atstovaujantis prezidento Ashrafo Ghani vyriausybei, kuri buvo nuversta Talibano praeitą mėnesį, ketino nepaisyti islamistų režimo ir pasakyti kalbą, bet jo vardas iš pasisakančiųjų sąrašo anksti pirmadienį buvo išbrauktas.

„Šalis atšaukė savo dalyvavimą bendruosiuose debatuose“, – sakė Generalinės Asamblėjos pirmininko atstovė Monica Grayley.

Pasak jos, Afganistano misija prie JT šio pasitraukimo priežasties nenurodė.

Talibanas praeitą savaitę laišku kreipėsi į JT generalinį sekretorių Antonio Guterresą, prašydamas, kad Generalinėje Asamblėjoje būtų leista dalyvauti jo naujam užsienio reikalų ministrui Amirui Khanui Muttaqi.

Laiške teigiama, kad Ghulam Isaczai „nebeatstovauja“ Afganistanui šioje tarptautinėje organizacijoje.

Talibanas nurodė paskyręs savo nuolatiniu atstovu prie JT Dohoje veikiančio savo politinio biuro atstovą Suhailą Shaheeną.

Anksčiau A. Guterresas gavo atskirą Ghulam Isaczai laišką, datuotą rugsėjo 15-ąją, kuriame buvo pateiktas Afganistano delegatų Generalinės Asamblėjos sesijoje sąrašas.

Šiame laiške Ghulam Isaczai įvardijamas Afganistano nuolatiniu atstovu.

JT tebelaiko šį diplomatą Afganistano misijos vadovu.

„Tik misija gali atšaukti“ kreipimąsi per Generalinės Asamblėjos sesiją, naujienų agentūrai AFP sakė vienas JT pareigūnas, pageidavęs likti anonimas.

Afganistano misija šio klausimo kol kas nekomentavo.

Talibano prašymą turi patvirtinti devynių narių Įgaliojimų komitetas, kuriame dirba JAV, Rusijos ir Kinijos atstovų, bet komitetas kol kas nesurengė posėdžio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)