„Niekada nepasiduosime kovoje už dievą, laisvę ir teisingumą“, – A. Massoudas šeštadienį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Jo žinutė pasirodė po nepatvirtintų pranešimų, kad pasipriešinimo vadai pabėgo iš šalies, o talibai užėmė Pandžširo provinciją – vienintelę, kuri iki šiol nebuvo Talibano rankose.

Pasklidus tokiems gandams talibų kovotojai iš džiaugsmo ėmė šaudyti į orą Afganistano sostinėje ir kai kuriose provincijose. Kabule dėl neapdairaus šaudymo 17 žmonių žuvo, o 41 buvo sužeistas.

Buvęs pirmasis šalies viceprezidentas Amrullahas Salehas paneigė gandus apie Pandžširo užėmimą ir teigia esąs savo namuose šioje provincijoje. Vietinio TV kanalo „Tolo News“ publikuotame vaizdo įraše jis patikino, kad pasipriešinimas Talibanui tęsiasi.

Pandžširo slėnyje, į šiaurę nuo Kabulo, jau penkias dienas vyksta įnirtingos kovos tarp NRF ir Talibano. Šioje vietovėje jau seniai veikia prieš talibus kovojančios pajėgos.

Talibanas A. Massoudui pasiūlė postą vyriausybėje, tačiau NRF atstovas spaudai Fahimas Dashti pranešė, kad jis tokio pasiūlymo atsisakė.

NRF reikalauja sąžiningo politinio visų etinių grupių atstovavimo, moterų teisių, žodžio laisvės ir rinkimų teisės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)