Jis išreiškė viltį, kad delegacija pristatys „vieningą Afganistano žmonių poziciją“.

Kabulas, ieškantis būdų užbaigti jau 17 metų šalį krečiantį karą, paskelbė, kad pasiųs savo atstovus „apsikeisti nuomonėmis“ su Talibano pareigūnais per naujas derybas, vėliau šį mėnesį planuojamas Kataro sostinėje Dohoje.

JAV ir Talibano pareigūnai anksčiau yra surengę kelis derybų raundus. Tačiau talibai iki šiol atsisakydavo pradėti derybas su tarptautiniu mastu pripažįstama vyriausybe Kabule, jų laikoma Amerikos „marionete“ ir neteisėtu režimu.

„Mums reikia vyriausybinių ir nevyriausybinių politikų su viena platforma. Turime kalbėtis apie būsimą taiką ir susitaikymą“, – sakė Abdullah Abdullah naujienų agentūrai AFP Pasaulio ekonomikos forumo Jordanijoje kuluaruose.

„(Delegacijos) tikslas turi būti pristatyti vieningą Afganistano žmonių poziciją“, – pridūrė jis.

Afganistano prezidento Ashrafo Ghani taikos pasiuntinys Mohammadas Omaras Daudzai sakė, kad minėta delegacija tik apsikeis nuomonėmis su Talibanu, o ją sudarys nebūtinai tie patys asmenys, kaip ir oficialią derybininkų grupę.

Pareigūnai susitiks trečiadienį Kabule galutinai sutarti dėl delegatų, taip pat dėl nutarti, kas galėtų sudaryti oficialią derybų grupę.

Talibanas išplatintame pareiškime nurodė, kad per būsimas derybas Dohoje dalyviai apsikeis nuomonėmis ir pozicijomis.

„Minima konferencija nėra derybinis aukščiausio lygio susitikimas ar pasitarimas“, – pažymėjo judėjimas.

Talibanas ir Afganistano opozicijos grupės vasarį dalyvavo panašiame susitikime Maskvoje.

JAV pasiuntinys Zalmay Khalilzadas visą praėjusią savaitę praleido Afganistane.