„Negalime atskleisti savo planų. Tegul jie lieka priešus šokiruosiančia paslaptimi. Ruošiame staigmenų, – raštu atsakęs į klausimus nurodė generolas majoras Vasylis Maliukas. – Okupantai privalo suprasti, kad pasislėpti nepavyks. Priešą rasime visur.“

Nors Ukrainos saugumo tarnybos vadovas nieko konkretaus neįvardijo, visgi pateikė keletą užuominų. Logistikos objektai bei karinė technika ir ginkluotė okupuotoje Ukrainos teritorijoje greičiausiai išliks pagrindiniais taikiniais. Taip pat jis paminėjo smūgius priešui už Ukrainos ribų.

Kadangi mūšiai šimtus kilometrų besidriekiančioje fronto linijoje didžiąją šių metų dalį užsitęsė be jokios ženklios pažangos, Ukrainos saugumo tarnybos veiksmai kelia ukrainiečių kovinę dvasią ir mažina rusų kovinį pajėgumą, rašo „Politico“.

Ukrainos saugumo tarnyba rengia tikslinius smūgius. Suvarome adatą priešui tiesiai į širdį. Kiekviena mūsų specialioji operacija turi konkretų tikslą ir duoda rezultatų. Mūsų veiksmai komplikuoja Rusijos gebėjimą kariauti ir priartina mūsų pergalę“, – teigė V. Maliukas.

Viena iš sričių, į kurias Ukrainos saugumo tarnyba sutelks didesnį dėmesį, bus Krymas ir Juodoji jūra, kur ir šiemet buvo įvykdyta sėkmingų operacijų.

Generolo majoro asmeninis projektas – dronas „Sea Baby“ („Jūros mažylis“). Šie bepiločiai gali gabenti apie 850 kilogramų sprogmenų ir nebijo audringo oro, kai juos sunkiau aptikti.

„Pasitelkę šiuos mažylius, pamažu išstumiame Rusijos Juodosios jūros flotilę iš Krymo“, – sakė V. Maliukas.

Anot jo, Kyjivas kruopščiai išanalizuoja taikinį prieš smogdamas – stengiasi laikytis karo taisyklių, skirtingai nuo Rusijos, kuri raketomis, artilerija ir dronais atakuoja tiek karinius, tiek civilius taikinius.
„Planuodama ir ruošdama specialiąsias operacijas, Ukrainos saugumo tarnyba kruopščiai renkasi taikinius. Mus domina tik priešo karinės infrastruktūros ir logistikos objektai. Laikomės visų tarptautinės teisės normų“, – patikino tarnybos vadovas.

Ukrainos saugumo tarnyba didžiąją dalį operacijų vykdo Ukrainos teritorijoje: Donbase, Kryme ir Juodojoje jūroje.

„Tai mūsų žemė ir naudosime visus įmanomus būdus, kad ją išvaduotume iš okupacijos“, – pabrėžė generolas majoras.

Kalbant apie smūgius Rusijos teritorijoje, Ukrainos saugumo tarnyba irgi teigia, kad ieško tik kariniams tikslams naudojamų taikinių, tokių kaip logistikos koridoriai ginklams tiekti (geležinkelio tunelyje Sibire nugriaudėjo du sprogimai, tiesa, Ukrainos saugumo tarnyba neprisiėmė atsakomybės), karo laivai, karinės bazės ir panašūs objektai.

„Visos Ukrainos saugumo tarnybos operacijos, apie kurias girdite, yra išskirtinai mūsų darbo ir unikalios techninės pažangos vaisiai, – tęsė V. Maliukas. – Šios operacijos tapo įmanomos iš dalies todėl, kad kuriame ir taikome savo techninius sprendimus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)