Išpuolis įvykdytas prie parlamento priestato, kuriame įsikūrę deputatų biurai. Pradžioje čia susisprogdino savižudis, o tada buvo detonuotas užminuotas automobilis.

Sveikatos ministerijos atstovas sakė, kad kai kurių sužeistųjų būklė yra kritinė, todėl aukų skaičius gali dar augti. Tarp žuvusiųjų yra mažiausiai keturi policininkai, gyvybės netekę per antrą sprogimą, kai atskubėjo į pagalbą pirmojo išpuolio aukoms.

Talibai pastaruoju metu, nepaisant žiemos, visoje šalyje suaktyvino savo atakas.

Pakartotiniai išpuoliai stiprina nerimą dėl saugumo padėties Afganistane blogėjimo. NATO 2014 metų gale išvedė savo kovinius dalinius iš šios šalies. JAV pajėgos Afganistane dar yra dislokavusios 10 000 karių, kad paremtų afganų dalinius kovoje su sukilėliais.

JAV praėjusią savaitę paskelbė į Hilmendo provinciją nusiųsiančios 300 jūrų pėstininkų. Jie nuo pavasario turėtų padėti NATO apmokyti afganų karius.

Kiek dėmesio Afganistanui skirs naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kol kas nežinoma. Per rinkimų kampaniją šia temai praktiškai nediskutuota. D. Trumpas iki šiol labai mažai kabėjo apie savo užsienio politikos planus.