„Svarbiausia, kad būtų pastovumas, kad būtų užtikrinta Lietuvos žmonių gerovė ir tuo pačiu Lietuvos efektingas dalyvavimas Europos Sąjungoje. Tai būtų mano pagrindiniai tikslai. Tikiuosi, kad naujasis prezidentas ta kryptimi gyvens ir dirbs“, – žurnalistams Lukiškių aikštėje, kur vyksta išankstinis balsavimas rinkimuose ir referendume, komentavo V. Adamkus.

Paklaustas, už ką balsavo prezidento rinkimuose ir kaip apsisprendė balsuoti referendume dėl pilietybės išsaugojimo, prezidentas nesileido į detales.

„Aš manau, jums labai aišku. Nėra ko sakyti. Ir vienas, ir kitas yra pozityvūs“, – su šypsena atsakė jis.

Prezidento rinkimuose varžosi 8 kandidatai, iš kurių vienas – antros kadencijos pareigose siekiantis Gitanas Nausėda. G. Nausėda dalyvavo kadenciją baigusio prezidento V. Adamkaus rinkimų kampanijoje, o kai V. Adamkus tapo prezidentu, buvo jo visuomeninis patarėjas ekonomikos klausimais.

G. Nausėda ne kartą apie V. Adamkų yra atsiliepęs gražiais, palankiais žodžiais. Prieš 2019-ųjų prezidento rinkimus V. Adamkus pripažino, kad balsuos už G. Nausėdą.

Tuomet kandidatas už išreikštą paramą dėkojo.

„Esu nuoširdžiai dėkingas J. E. Prezidentui Valdui Adamkui už išreikštą paramą, ji man yra be galo svarbi. Laikau V. Adamkų savo mokytoju, daugelis jo principų yra artimi mano širdžiai ir norėčiau juos grąžinti į Lietuvos politiką. Tai – pagarba vienas kitam, politinė kultūra, žodžio laikymasis, valstybės interesų iškėlimas virš partinių interesų. Ši parama man svarbi ne tik politiškai, bet ir moraliai. Man tai patvirtinimas, kad siekiu išspręsti gyvybiškai svarbią Lietuvos problemą, o šis darbas yra reikalingas ir prasmingas“, – feisbuke rašė G. Nausėda.

Ketvirtadienį išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendume tęsis iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti visose 60 savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per dvi pirmąsias išankstinio balsavimo dienas prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės išsaugojimo iš viso balsavo daugiau nei 91 tūkst. rinkėjų. Tai yra 3,82 proc. nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.

Pagrindinė balsavimo prezidento rinkimuose ir referendume diena – sekmadienis. Jei prireiks, antrasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną.

Daugiau informacijos apie prezidento rinkimų kampaniją ir kandidatus galite rasti specialioje Delfi rubrikoje „Prezidento rinkimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)