Kaip žinoma, iš pareigų S. Skvernelis raginamas trauktis po viešo pareiškimo, kad artėjančiuose rinkimuose dalyvaus su Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tačiau jau dabar minimos S. Skvernelį galinčių pakeisti politikų pavardės: tai Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Bartkevičius ir dabartinis vidaus reikalų viceministras Julius Morkūnas, atėjęs iš policijos, dirbęs Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamente ir 2014 m. įstojęs į „Tvarkos ir teisingumo“ partiją.

Neoficialiais duomenimis, anksčiau minėta Seimo nario Povilo Gylio pavardė buvo labiau skirta viešumai.

S. Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 m. Jis į Vyriausybę deleguotas tvarkiečių, tačiau partijai nepriklauso ir visą laiką stengėsi nuo jos atsiriboti. Šiame poste jis pakeitė buvusį ministrą Alfonsą Dailį Barakauską, kuris atsistatydino Specialiųjų tyimų tarnybai pradėjus tyrimą dėl prekybos poveikiu siekiant daryti įtaką viešiesiems pirkimams ministerijoje. Tiesa, pats ministras tiesiogiai tyrime nefigūravo ir oficialiai atsistatydino dėl sveikatos.

DELFI primena, kad premjero teikimu ministrą skiria arba atleidžia šalies prezidentas.