Šaltinių duomenimis, V. Gedvilas protegavo Edžio Urbanavičiaus paskyrimą į Sporto departamento vadovus. Taip pat esą pažymoje parašyta, kad kažkokio renginio metu už V. Gedvilo nakvynę viešbutyje sumokėjo Lietuvos krepšinio federacija. Šiuos duomenis laidoje iš dalies patvirtino ir premjeras A. Butkevičius

Pats V. Gedvilas tokią informaciją neigė ir teigė, jog tai yra „visiška nesąmonė“. Jis teigia, kad yra kalbėjęsis su sporto bendruomenės atstovais apie kandidatūras, tačiau asmenų neprotegavo.

Premjeras Algirdas Butkevičius laidoje teigė, kad pats atmetė G. Furmanavičiaus kandidatūrą ir pasirinko antruoju kandidatu siūlytą E. Urbanavičių. Jis taip pat paneigė galimą protegavimą ir teigė, kad politikai turi teisę išsakyti savo nuomonę apie kandidatus.

„G. Fumanavičius man netiko ir po to buvo pasirinktas E. Urbanavičius. Dabar kažkoks sąmokslo teorijų kūrimas vyksta. Ir dėl to aš pateikiau, matydamas kad man sukėlė labai didelių įtarimų tos pažymos teisingumas arba atsakomybė tų žmonių, kurie rašė ją“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Daugiau jokio turinio, šaltinių teigimu, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymoje nėra.

Skelbia, kad pakišo koją ryšiai su „Arvi“ vadovu

Tuo tarpu TV3 žinios ketvirtadienio vakarą pranešė, kad Vydui Gedvilui koją pakišo jo bernvakaris, už kurį esą sumokėjo Vidmantas Kučinskas, įmonių grupės „Arvi“ savininkas.

Pranešama, kad STT pateiktoje pažymoje apie V. Gedvilą atskleidžiami politiko ryšiai su „Arvi“ savininku. Teigiama, kad verlininkas finansavo V. Gedvilo bernvakario šventę.

TV3 šaltinių duomenimis V. Gedvilui dar būnant seimo pirmininku jo bernvakarį viešbutyje už miesto, kuriame dalyvavo tik šeši žmonės, neva finansavo „Arvi“ koncerno savininkas. Verslininkas dalyvavo ir slaptose V. Gedvilo vestuvėse.

Pats V. Gedvilas neslepia, kad artimai bendravo su Vidmantu Kučinsku, bet teigė, kad viską apmokėjo pats.

„Kuklios vestuvės, kaime. Viską dariau pats, tarp savų žmonių, tai tikrai viską pats apsimoku. Aš esu normaliai uždirbantis žmogus, ne studentas,“ - TV3 televizijai aiškino politikas.

Tuo tarpu verslininkas V. Kučinskas teigė, kad draugystė ir šeima yra jo privatūs reikalai ir nuo tolimesnių komentarų susilaikė.

Anot V. Gedvilo, jis artimai bendrauja ne tik su V. Kučinsku, bet ir su kitais verslininkais.

D. Grybauskaitė atmetė V. Gedvilo kandidatūrą

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad neskirs V. Gedvilo ministru ir argumentavo Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikta medžiaga. Pasak prezidentės, STT „pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus“.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako, kad V.Gedvilo reputacija - nepriekaištinga ir laikosi pozicijos, kad STT pateikta informacija nėra pagrindas neteikti V. Gedvilo į švietimo ministrus.

Darbo partijos parlamentinė frakcija ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriuo deklaruoja paramą savo kandidatui į švietimo ir mokslo ministrus, Seimo vicepirmininkui Vydui Gedvilui.

Frakcija pareiškime sako, kad V.Gedvilas - geriausiai tinkamas eiti švietimo ir mokslo ministro pareigas.

„Buvęs Seimo pirmininkas, Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas, buvęs Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas, biomedicinos mokslų daktaras, buvęs prorektorius, ilgametis politikas yra vertas eiti švietimo ir mokslo ministro pareigas“, - teigiama „darbiečių“ pareiškime.

Partijos atstovai teigia, kad kito kandidato į švietimo ir mokslo ministro postą neieškos, esą tam nėra pagrindo, nes A. Butkevičius nenurodė, jog V. Gedvilas būtų netinkamas šioms pareigoms.

Tuo tarpu premjeras A. Butkevičius, STT pateiktoje pažymoje ir toliau teigia neįžvelgiantis nieko blogo.

Prezidentei ir premjerui pateikta STT pažyma yra nevieša. Darbo partija paskelbė sieksianti jos išviešinimo.

V. Gedvilas Darbo partijai priklauso nuo 2004 metų, Seime dirba trečią kadenciją.

55 metų V. Gedvilas nuo 2012 metų lapkričio iki 2013 metų spalio buvo Seimo pirmininkas, šiuo metu yra Seimo pirmininkės pavaduotojas.