Kaip pažymi dienraštis „Lietuvos žinios“, Kultūros ministerija tvirtina, kad viceministras su šia įstaiga yra nutraukęs ryšius. 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš įstaigos, jai prašant, buvo atleista ir viceministro žmona.

Visgi Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos šešėlinis kultūros ministras Vytautas Juozapaitis teigia, kad situacija, kai valstybės parama skiriama su viceministru siejamai įstaigai, prasilenkia ir su etika.

„Jei žmogus eina į politiką vykdyti kilnios misijos, jis turėtų pristabdyti savo privačią veiklą. Nesakau, kad reikėtų uždaryti žmogaus įkurtą viešąją įstaigą, juolab kultūrinę, bet negali būti toleruojama, kai tokia įstaiga pretenduoja į ją įsteigusio žmogaus kuruojamos Lietuvos kultūros tarybos skirstomą paramą bei patenka tarp gaunančiųjų finansavimą“, - apgailestavo V.Juozapaitis.

Kaip rodo Lietuvos registrų centro pateikti jų turimi duomenys, nuo praėjusių metų liepos 4-osios „Culture live“ vadovauja 22 metų pianistė Akvilė Šileikaitė, anksčiau dalyvavusi „Culture live“ projektuose.

V. Juozapaitis ragina ministrą prisiimti asmeninę atsakomybę

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės kultūros ministras prof. Vytautas Juozapaitis ragina kultūros ministrą Šarūną Birutį prisiimti asmeninę atsakomybę ir paaiškinti visuomenei, kodėl jo vadovaujamoje ministerijoje aukščiausio rango pareigūnams sudaromos sąlygos galimai neskaidriai veiklai vykdyti. 

Taip jis pareiškė, reaguodamas į žiniasklaidoje paviešintą informaciją dėl kultūros viceministro Dariaus Mažinto, galimai pažeidusio viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. 

„Dar neišsisklaidžius galimiems korupcijos apraiškų Kultūros ministerijoje skandalo atgarsiams, kuomet buvusios kultūros ministro patarėjos E. Furman įkurtas Ateities visuomenės forumas laimėjo 86 000 Lt vertės konkursą kultūros mecenavimo strategijai parengti, šiandien nerimą kelia į viešumą patekusi informacija dėl kito pareigūno. Socialdemokratų partijos deleguoto viceministro D. Mažinto, Š. Biručio įsakymu paskirto kontroliuoti Kultūros rėmimo fondo lėšų administravimą per Lietuvos kultūros tarybos darbą, įsteigta VĮ „Culture Live“ laimėjo net du Lietuvos kultūros tarybos skelbtus pirmojo šaukimo projektus, kurių vertė - 40 000 Lt“, - teigė V. Juozapaitis.

Seimo narys stebisi, kad pasirodžiusiame straipsnyje neįvardinti Kultūros ministerijos atstovai tikina, kad viceministras neturi nieko bendra su įstaiga, kuri gavo finansavimą. Tačiau, kaip teigia V. Juozapaitis, minėtos įstaigos veiklą atsieti nuo viceministro sudėtinga, kai pastaruoju metu Kultūros ministerijos gerą vardą temdo korupcinis nepotizmo šešėlis, nes jau ne pirmas pareigūnas yra įtariamas galimai neskaidria veikla, siekiant išskirtinių sąlygų su savo asmeniu siejamai įstaigai. 

„Nerimą kelia tai, kad toks Kultūros ministerijos pareigūnų galimas įstatyminių normų pažeidinėjimas įgauna sisteminį pobūdį ir daro nepataisomą žalą ne tik šios ministerijos, bet ir visos Vyriausybės autoritetui bei mažina Lietuvos gyventojų pasitikėjimą Lietuvos valstybinėmis institucijomis“, - sako prof. V. Juozapaitis.