„Tas, ką aš mačiau per praėjusį Seimą, manęs netenkino. Jeigu taip, tai galima sakyti – už permainas. Ir stengiausi rinktis tuos, kur, tikiuosi, tos permainos bus įneštos. Ir už tuos, kurie ėjo ir balsavo, kovojo už mūsų visuomenės pasitikėjimą ne vedami savo asmeninių interesų, bet siekdami ir pačios valstybės, ir Lietuvos žmonių gerovės. Tikiuosi, kad jie mano viltis išpildys“, - žurnalistas sakė V. Adamkus.

Jis taip pat kritikavo Lietuvos politinį kokteilį. Anot V. Adamkaus, 17 partijų rinkimuose – nenormalu, o visose politiškai pažengusiose valstybėse pakanka ir 3-4 partijų.

„Pasaulyje (valstybės – DELFI), kurios turi ilgametes, vos ne šimtmetines tradicijas, pagrindines institucijas, parlamentus sudaro trys, daugiausiai keturios pagrindinės partijos. Bet ne 20 ar 27”, - kalbėjo V. Adamkus.

Kadenciją baigęs šalies vadovas taip pat atskleidė referendume dėl atominės elektrinės balsavęs už.

„Aš galvoju, kad Lietuva turi turėti švariausią, pigiausią ir geriausią energiją. Ir kad ji būtų garantuota, o ne priklausytume nuo kitų. Man atrodo, kad visas pasaulis žino, kad švariausia ir pigiausia energija yra atominė“, - teigė V. Adamkus.