Apie tai LLRA vedlys pranešė ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje. Tiesa, politikas atsisakė įvertinti Lenkijos poziciją Rusijos atžvilgiu. V. Tomaševskio nuomone, dabar tam nėra tinkamas laikas.

Tradicinė sąjunga

LLRA ir Rusų aljansas jau ne vienus metus bendradarbiauja ir kelia bendrus kandidatų sąrašus. Taip šis blokas 2011 m. pasiekė gerų rezultatų Vilniuje ir susikūrė galimybę dirbti valdančiojoje koalicijoje. Bendrą darbą partijos tęs ir kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

„Mūsų dvi parlamentinės partijos, sudarančios bendrą frakciją mūsų Seime, eilinį kartą nutarė savivaldos rinkimuose (…) dalyvauti kartu“, - sakė V. Tomaševskis.

Rusų aljanso lyderė Irina Rozova neslėpė nemenkas viltis siejanti su Klaipėda. „Jau šiandien Klaipėdoje prasidėjo derybos dėl būsimos koalicijos“, - sakė I. Rozova, pati kandidatuosianti į Klaipėdos mero postą.

V. Tomaševskio teigimu, tiesioginiuose merų rinkimuose tikimasi jau pirmajame ture pasiekti pergalę Vilniaus rajono bei Šalčininkų savivaldybėse. Dar keliose savivaldybėse LLRA tikisi patekti į antrąjį turą. 

Tikisi pakovoti su A. Zuoku

LLRA lyderis patvirtino nepakeitęs sprendimo siekti Vilniaus mero posto. Paklaustas, kaip vertina savo galimybes, politikas teigė besitikintis, kad pavyks patekti į antrąjį turą ir iki galo kovoti dėl sostinės vairo.

LLRA beveik nuo kadencijos pradžios Vilniuje dirba valdančiojoje koalicijoje. Meras Artūras Zuokas V. Tomaševskio kritikos nesulaukė – esą savivaldybė „tvarkosi neblogai“, o miesto skolos yra valdžioje buvusių konservatorių, o ne dabartinio mero nuopelnas.

A. Zuoką jis laiko rimčiausiu pretendentu į pergalę. Vis dėlto savo ir A. Zuoko akistatoje antrajame ture LLRA lyderis savęs nenurašo ir tikisi pakovoti.

Apie Lenkiją – kitą kartą

Paklaustas, ar teisingai elgiasi kaimyninė Lenkija, laikydamasi labai griežtos linijos Rusijos atžvilgiu, politikas į klausimą atsakyti atsisakė.

„Šiandien mūsų kita tema spaudos konferencijos – mūsų vidaus reikalai. Tai gal kitą kartą“, - pareiškė V. Tomaševskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)