„Šiandien Lietuvos Prezidentas Kijeve visų Lietuvos piliečių vardu solidariai su visa ukrainiečių tauta pažymi Ukrainos Nepriklausomybės dieną. Šiandien solidarizuojasi visi laisvos valios žmonės, aktyviai ginantys šalių suverenumo principus, kovojantys už tikrą demokratiją, laisvę ir nepriklausomybę nuo agresijos ir okupantų prievartos“, – kreipdamasi į šventės dalyvius sakė šalies pirmoji ponia.

D. Nausėdienė pažymėjo, kad Ukrainos centras Vilniuje ypatingas tuo, jog sutelkia čia visus tuos, kurie ne tik saugo ir puoselėja humanizmo pagrindus, bet ir plėtoja tautinę ukrainiečių kultūrą, kalbą ir visada yra kartu su didvyriškai kovojančia Ukraina.

„Praėjo lygiai metai, kai rugpjūčio 24-ąją kartu su Prezidentu lankėmės Ukrainos centre. Per šį laikotarpį centras padėjo tūkstančiams moterų ir vaikų gauti psichologinę pagalbą, prisidėjo prie vaikų švietimo ir užimtumo, centre daug visi kartu diskutavome apie Ukrainos ateitį Europos Sąjungoje, inicijavome mokslinius tyrimus, plėtojome ryšius su ukrainiečiais Lietuvos regionuose“, – teigė Lietuvos pirmoji ponia.

D. Nausėdienė pabrėžė, kaip svarbu, kad vaikai patirtų nepriklausomybės šventę, gyvenimo džiaugsmo ir ateities perspektyvų dovaną ir ateityje kurtų nepriklausomą, demokratišką Ukrainą, kuri drauge su humanistinėmis Europos ir pasaulio tautomis ir bendruomenėmis užtikrins, kad ateinančioms kartoms netektų patirti tokių siaubų, kurie šiandien vyksta Ukrainoje.

„Lietuva nuosekliai ir nuoširdžiai rėmė, remia ir rems Ukrainą ir visus jos laisvę mylinčius žmones. Didžiuokitės tuo, kad esate ukrainiečiai, didžiuokitės savo šalimi, jos narsiais gynėjais, kurie šiandieną kovoja fronte ir gina Jūsų šalį, kovoja už Jūsų ir mūsų laisvę“, – sakė pirmoji ponia.

Šventės dalyviai turėjo galimybę dalyvauti vaikams ir suaugusiesiems skirtose dirbtuvėse, labdaros mugėje, aplankyti centro parterių stendus. Renginį vainikavo koncertas, skirtas Ukrainos Nepriklausomybės dienai, kuriame pasirodė atlikėjai iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją