Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, pirmadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad Laisvės partijos narys M. Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos, garso aparatūros ir kitokių priemonių, pavyzdžiui, „Galaxy Watch“ laikrodį, rankų darbo odinį dėklą „MacBook“ kompiuteriui, žaidimams ir ne žaidimams skirtų pelių, klaviatūrą.

Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Pats M. Matijošaitis tikino besilaikantis pozicijos, kad „visa įsigyta įranga yra naudojama parlamentinei veiklai“ ir žadėjo per trejus metus po kadencijos „visą pirktą ir darbui naudotą įrangą palikti Seimo nuosavybei“.

Antradienį politikas pranešė, kad stabdo narystę Laisvės partijoje ir traukiasi iš Europos Parlamento (EP) rinkimų.

M. Matijošaičio bendražygis Seimo „laisviečių“ frakcijoje Tomas Vytautas Raskevičius apgailestavo ne tiek dėl kolegos elgesio, kiek dėl to, kad Laisvės partija atsidūrė iniciatyvos „Skaidrinam“ epicentre. O partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kol kas į situaciją nesureagavo.

Ir visa tai, politologo Vytauto Dumbliausko matymu, yra prasta partijos reakcija.

„Čia gi nejuokinga. Parlamentinės lėšos turi paskirtį, jos skirtos veiklai, o čia žaidimai... – Delfi komentavo politologas. – Blogai daro, bet partija blogai reaguoja. Partija, mano galva, toliau sau kasasi duobę. Reitingai jos žemi, o dar taip nepasmerkti kolegos, kuris tikrai pasielgė negerai – gi ne tam skirtos tos lėšos. Skaidrumo standarto neatlaiko.“

V. Dumbliauskas stebėjosi, kad nauji-jauni politikai elgiasi neskaidriai ir painioja viešuosius interesus su privačiais, iš jų esą tikimasi kitokio elgesio. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)