Politikas skundą LVAT su prašymu panaikinti VRK sprendimą dėl jo registravimo pretendentu būti kandidatu į prezidentus ir įpareigoti VRK išduoti jam rinkėjų parašų rinkimo lapus bei įvykdyti Europos Žmogaus Teisių Teismo 2011 m. sausio 6 d. sprendimą byloje Paksas prieš Lietuvą įteikė pirmadienį.

"VRK, priimdama prieštaringą sprendimą sukliudyti R. Paksui įvykdyti visus kandidatui į Respublikos prezidentus keliamus reikalavimus, kuriuos apibrėžia Lietuvos Respublikos Konstitucija bei kiti teisės aktai, pažeidė ne tik jo pilietines teises, bet ir sulaužė demokratinį laisvų rinkimų principą, įtvirtintą Lietuvos nacionalinėje ir tarptautinėje teisėje", - teigė R. Paksas.

ELTA primena, kad tai jau ne pirmas kartas, kai VRK atsisako registruoti R. Paksą kandidatu. VRK tai daryt atsisakė 2012 m. Seimo rinkimuose. Tuomet politikas taip pat kreipėsi į teismą, tačiau šis palaikė komisiją.

Naujausios apklausos rodo, kad R. Paksas prezidento rinkimuose - antrasis pagal populiarumą kandidatas po dabartinės šalies vadovės.

Tiesa, D. Grybauskaitės reitingas beveik tris kartus didesnis.