Nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios 2022 metų vasarį Lietuva ir Baltarusija nustojo keistis leidimais dėl užsakomųjų keleivių vežimo vykdymo. O kelionės be leidimų tarp Lietuvos ir Baltarusijos vykti negali. Tačiau, pasak LTSA vadovo, Baltarusijos vežėjai esamos tvarkos nepaiso – fiksuojami pažeidimai.

„Kitos šalys, jeigu yra toks poreikis, keičiasi leidimais. O šiuo atveju tokia situacija yra tik su Baltarusija, kad mes, šalys tiesiog nesikeičiam leidimais, ir dėl to ir bandoma šitą sąlygą apeiti“, – Delfi komentavo G. Lukošius.

Ir tai, pasak jo, yra nemaža problema.

Į Baltarusijos vežėjus atlaidžiau žiūri pasieniečiai

LTSA vadovas patikslino, kad, pavyzdžiui, iš Vilniaus autobusų stoties į Minską vykdomi autobusų reisai yra reguliarūs, jiems leidimai nėra panaikinti, taigi, jie gali vykti.

„Tačiau ir šituos maršrutus tikriname, nes matome ir vairavimo ir poilsio režimo pažeidimų, ir grafikų nesilaikymo, ir vėliau šitie pažeidimai gali daryti įtaką tam, kad vėliau Baltarusijos vežėjams leidimai nebus pratęsti. Tai visos indikacijos yra, toliau renkam duomenis ir, atėjus laikui pratęsti šiuos leidimus, mes jų tiesiog nepratęsim“, – perspėjo G. Lukošius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)