Kaip visada tiesmukiškai apie galimas permainas koalicijoje pasisakė Kauno vicemeras jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius.

„Nuo gandų ir prostitucijos vaistų nėra“, - pareiškė S. Buškevičius. Beje, jaunalietuviai šią kadenciją pradėjo dirbdami koalicijoje su meru Rimantu Mikaičiu priešakyje, tačiau vėliau prisišliejo prie konservatoriaus Andriaus Kupčinsko ir naujosios valdančiosios daugumos.

Kiti koalicijos partneriai taip pat vieningai kartojo, kad valdančioji dauguma yra stabili, bei planavo darbus visam kadencijos laikotarpiui.

„Esminis dalykas susitarti dėl prioritetinių darbų ne tik šiais metais, bet iki kadencijos pabaigos. Kaip žinote, darbai per vieną dieną nepasidaro. Svarbu nusibrėžti kryptis iki 2015 metų. Taip pat reikia parengti projektus kitam ES programavimo periodui“, - kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kalbėdami apie svarbiausius darbus Kauno vadovai neslėpė, kad didžiąją dalį lėšų suris Panemunės tilto ir Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos.

„Nereiktų statyti oro pilių – reikia užbaigti pradėtus darbus. Reikia užbaigti Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją, pastatyti Panemunės tiltą. Vėliau reikia eiti „į kiemus“, arčiau gyventojų – sutvarkyti daugiabučių kiemus, įvažas“, - teigė socialdemokratė Orinta Leiputė.

Šiemet įvažų tvarkymui bus skirta apie pustrečio milijono litų.

Planuojama, kad grandioziniai Juozapavičiaus prospekto ir Panemunės tilto rekonstrukcijos darbai bus baigti 2013 metų pabaigoje – 2014 metų viduryje.

Taip pat užsimenama, kad šiemet laukia ir principiniai bei svarbūs sprendimai susiję su laikinosios sostinės šildymo ūkiu.

„Šie metai bus esminių sprendimų metai Kauno energetiniame sektoriuje. Kitą savaitę į Kauną atvyks Energetikos ministras ir spręsime šiuos klausimus“, - teigia A. Kupčinskas.