Nustatė Ždanokos ryšius su rusų saugumo pareigūnais

Tiriamosios žurnalistikos „The Insider" atskleidė, jog prokremliškas pažiūras deklaruojantis latvių europarlamentarė T. Ždanoka jau seniai bendrauja su Rusijos FSB atstovais, tikėtina, kad yra šios tarnybos užverbuota agentė.

Ši informacija surinkta atlikus nutekintų elektroninių laiškų analizę, nustatyta, jog T. Ždanoka palaikė ryšius su dviem FSB atstovais Dmitrijumi Gladėjumi ir Sergejumi Beltiukovu.

T. Ždanok ir D. Gladėjus nuolat bendravo ne vienerius metus. Europarlamentarė savo kuratoriui iš FSB siųsdavo projektų, planų ir pranešimų spaudai juodraščius. Jie reguliariai Europoje susitikdavo, tačiau privačių pokalbių tikslas ir pobūdis laiškuose niekada nebuvo minimas.

Į Lietuvą vyko su Rusiją palaikančiais airių politikais

Atvirai prorusiška, remianti Kremliaus politiką ir ją ginanti iš Europos parlamento (EP) tribūnų, tad pastaroji naujiena tikrai nėra pribloškianti, – taip žinią, kad ne vieną kadenciją EP dirbanti T. Ždanoka įvardinama esant dar ir FSB agente socialiniuose tinkluose komentuoja latviai.

Kiek anksčiau teigta, kad ši politikė lankėsi ir Lietuvoje, susitiko su prorusiškais veikėjais. Įvertinus tai, kad tyrimo metu nustatyti tiesioginės sąsajos su Rusijos specialiąja tarnyba FSB, šie prorusiškos latvės vizitai įgauna visai kitą prasmę. Neatmestina, kad čia ji vyko vykdydama savo kuratorių užduotis.

Nors viešumoje nebuvo pateikta detalesnės informacijos apie T. Ždanokos keliones į Lietuvą, „Delfi“ pavyko rasti tai įrodančių faktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)