„Taip, STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės narių išmokų“, – Eltai ketvirtadienį patvirtino STT atstovė Dovilė Andrijauskaitė.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas siekiant įvertinti, ar praėjusios kadencijos Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas nebuvo piktnaudžiaujama, siekiant turtinės ar asmeninės naudos.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Šiuo metu STT atlieka 27 ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus (2 ikiteisminiai tyrimai), Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją