„Labai tikiu, kad šalia šių istorinių piliakalnių – Lietuvos valstybės ištakų – gimstanti Lietuvos regionų partija – su nauja programa, naujais aktyviais nariais, įstatais, unikalia atributika ir tvirtu įsitikinimu, jog galime ir turime daug nuveikti čia ir dabar, bus žmonių pasitikėjimą, regionų atskirties mažinimą, piliečių gyvenimo kokybę užtikrinanti politinė jėga“, – pranešime teigė naujasis partijos vadovas Jonas Pinskus.

Suvažiavimo metu taip pat buvo patvirtina partijos programa, įstatai, pristatyta nauja partijos simbolika, patvirtinta nauja taryba bei prezidiumas.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininku birželio mėnesį vykusiame suvažiavime buvo išrinktas parlamentaras Jonas Pinskus. Jis pareigose pakeitė Gediminą Kirkilą.

J. Pinskus yra „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narių pagrindu sudarytos Lietuvos regionų frakcijos Seime seniūnas. Frakcija turi devynis narius.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija per praėjusius Seimo rinkimus neperkopė kartelės į Seimą, surinkusi 3,17 proc. balsų, tačiau keli jos atstovai į Seimą buvo išrinkti vienmandatėse apygardose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)