„Ne, nesiūliau“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė, klausiama, ar siūlė J. Šiugždinienei sugrįžti į anksčiau eitas švietimo ministrės pareigas.

Teiraujantis, ar matytų galimybę J. Šiugždinienei grįžti į Ministrų kabinetą, I. Šimonytė nesileido svarstyti, anot jos, hipotetinių situacijų.

Ji kol kas negalėjo įvardinti ir kandidatūros, kurią ketintų pateikti prezidentui Gitanui Nausėdai. Vyriausybės vadovė taip pat negarantavo, jog pretendentas į ŠMSM vadovus bus pristatytas šalies vadovui dar šią savaitę – iki tol, kol politikė išeis suplanuotų atostogų prezidento rinkimų kampanijai. Kaip skelbta anksčiau, atostogauti premjerė ketina nuo pirmadienio – balandžio 22 d.

„Kad pateiksiu iki atostogų – negaliu pažadėti. Bet kadangi per atostogas bent keletą kartų turėsiu išeiti į darbą dėl savo ministrės pirmininkės pareigų, renginių ar kažkokių kitų suplanuotų dalykų, nesakau, kad ir nei vieną iš tų dienų, kai grįšiu, negalėsiu to padaryti“, – tepasakė ji ir pakartojo anksčiau išsakytą mintį, jog neskubės teikti naujo ministro kandidatūros.

Nausėda tikisi artimiausiu metu sulaukti kandidatų į švietimo ministrus

Prezidentas Gitanas Nausėda tikisi artimiausiu metu sulaukti kandidatų į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovo kėdę. Pasak jo, premjerė Ingrida Šimonytė jas pateikti galėtų dar prieš išeidama kitą savaitę planuojamų atostogų.

„Manau, kad premjerė išnaudos tą laiką iki atostogų, kad kandidatūra būtų parinkta, kad ji būtų tinkama konkrečioms dabartinėms aplinkybėms, nes švietimo, mokslo ir sporto ministrui teks spręsti konkrečius klausimus ir su aiškiu laiko horizontu – iki šių metų rudens“, – antradienį žurnalistams Kauno rajone teigė G. Nausėda.

„Tikiuosi netrukus galėsime pasakyti, kad turime sprendimą“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas nenorėjo komentuoti, ar sutiktų, kad į ministro kėdę grįžtų ŠMSM anksčiau vadovavusi Jurgita Šiugždinienė.

„Aš nenoriu komentuoti tariamų pavardžių arba komentuoti tariamąja nuosaka“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad tęsiantis nesklandumams dėl tarpinių patikrinimų, praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas. Laikinai jo pareigas pavesta eiti socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Ministru G. Jakštas buvo paskirtas praėjusių metų vasarą, kai kilus skandalui dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo iš pareigų pasitraukė tuometė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

I. Šimonytė buvo informavusi, jog prezidentui teiks naujo švietimo ministro kandidatūrą šios savaitės pradžioje. Tačiau kartu ji buvo nurodžiusi, jog neskubės teikti pretendento šioms pareigoms užimti.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.