Spalio 25–28 dienomis suplanuoto vizito metu numatyti susitikimai su Japonijos Ministru Pirmininku Fumio Kishida, ūkio, prekybos ir pramonės ministru Yasutoshi Nishimura, Japonijos verslo federacijos atstovais. Taip pat premjerė dalyvaus Lietuvos ir Japonijos maisto verslo forume ir aukštųjų technologijų verslo renginyje.

Kaip išplatintame ranešime teigia Vyriausybė, I. Šimonytė dalyvaus susitikime su Tokijo užsienio studijų universiteto akademine bendruomene bei šiame universitete skaitys paskaitą, lankysis medicinos tyrimų centre, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių šimtmečiui skirtame minėjime, duos interviu Japonijos žiniasklaidos leidiniams.

Vizito metu daugiausiai dėmesio numatoma skirti Lietuvos ir Japonijos dvišalio bendradarbiavimo stiprinimui, bendradarbiavimui inovacijų, gyvybės mokslų, žemės ūkio pramonės ir kitose srityse, o taip pat globaliai saugumo situacijai, sankcijų Rusijai ir paramos Ukrainai klausimams, abiejų šalių bendradarbiavimui tarptautinėse organizacijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją