Apie tai, kad name, kuriame galimai gyvena ir J. Džiugelis, vagiamas vanduo „KK2“ pranešė kaimynai. Esą šalia namo rasta nelegali vandens trasa, naudojamas vanduo neapskaitomas ir už jį nemokama.

Bent jau iš pradžių Seimo narys teigė apie tai nieko nežinantis ir negalintis komentuoti.

„Jei būtume gavę kažkokį pranešimą, tai būtume gavę. Tokio pranešimo nėra gauta“, – sakė J. Džiugelis ir tikino, kad Lindiniškėse negyvena. Jis teigė, kad gyvena Vilniuje, Žvėryne, o Lindiniškėse esą gyvena jo mama.

„Aš pasiteirausiu, kai grįšiu kada nors pas mamą ją aplankyti, pasiteirausiu, dažnai ją aplankau“, – kalbėjo J. Džiugelis.

Kaimynai „KK2“ laidai liudijo, kad Seimo narys kiekvieną rytą išvyksta iš mamos namų, o vakare sugrįžta. Tuo esą įsitikino ir „KK2“, kuri nufilmavo J. Džiugelį namo kieme.

Vandenį Lindiniškių gyventojams tiekia Vilniaus rajono savivaldybės įmonė „Nemenčinės komunalininkas“. Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Miroslavas Romanovskis patvirtino, kad tuo adresu, kuriuo gyvena J. Džiugelio mama ir kur, galbūt, gyvena ir pats Seimo narys, buvo rasta nelegali vandens tiekimo linija. Jei tiksliau – nelegali savadarbė vandens atšaka.

Įmonė paskaičiavo padarytą žalą.

„Pagal vandens tiekėjo pateiktus duomenis, kubiniais metrais – 2442, o pinigine išraiška – 4395 eurai 60 centų. Vartotojas, su kuriuo sudaryta sutartis, supažindintas su patikrinimo aktu ir pasirašė ant to akto“, – komentavo M. Romanovskis.

Vėliau ir J. Džiugelis pripažino, kad patikrinimas name dėl neapskaitomo vandens buvo. Tiesa, jis tikino, kad smarkiai nesigilino, nes nėra nei namo, nei žemės sklypų savininkas.

„O tai, kokios ten galimos baudos, nusižengimai yra, tiesą pasakius, mano mama spręs su mano pusbrolio pagalba, kuris dažnai padeda jai. Aš atsiriboju nuo kišimosi į tokius dalykus. Jeigu yra kažkokios baudos paskirtos, jos turės būti sumokėtos“, – dėstė politikas.

„Aš negaliu atsakyti už trečius asmenis. O kitas dalykas, mano mama tikrai nėra tas žmogus, kuris kažką vogtų. Tai yra akivaizdus nesusipratimas, kuris, be abejo, turės būti išsiaiškintas“, – toliau kalbėjo jis.

J. Džiugelio kolegė frakcijoje, Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė dėl susidariusios situacijos apgailestavo.

„Ar Seimo narys, ar bet kuris kitas pilietis – netoleruotina tai. Ir jeigu žala buvo padaryta, ji turėtų, matyt, būti atlyginta, jau nekalbant apie tai, jeigu tai yra kažkas nelegalu, kaip suprantu iš pasakojimo. Tas ir turėtų būti pašalinta. Apgailestauju, kad yra susiklosčiusi tokia situacija“, – komentavo Seimo narė.