Visuomenininko Andriaus Tapino ir „Laisvės TV“ akcija „Skaidrinam“ šių metų vasarį pasiekė Seimą.

Būtų galima paminėti ne vieną politiką, kurių pirkiniai iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų kelia klausimų dėl to, kiek jie tiesiogiai siejasi su tokia veikla, kiek įsigyjami išvengiant interesų konflikto regimybės, kiek iš tikrųjų reikalingi – gal nepirktų, jei tektų mokėti iš darbo užmokesčio?

Reaguodami į „Skaidrinam“ akcijos rezultatus ir atradimus, politikai nusprendė keisti parlamentinių lėšų mokėjimo tvarką. Tam nereikės įstatyminių iniciatyvų, užteks, kad tvarką pakoreguotų Seimo valdyba.

Galimus pakeitimus anksčiau pristatė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, planuojama nustatyti galimų išleisti sumų limitus tam tikroms prekėms, taip pat ketinama leisti Seimo nariams įsigyti ne daugiau 3 vienetus įrangos per kadenciją, politikams reikėtų dažniau rengti finansines ataskaitas ir atsiskaityti už išlaidas.

Bent jau STT nurodė kur kas daugiau taisytinų dalykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)