Prasidėsiančios sesijos proga Seimo narius pasveikins Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pavasario sesijos pirmajame posėdyje numatoma pateikti sesijos darbų programos projektą, kuriame daugiau kaip 420 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 137, Prezidentė Dalia Grybauskaitė - 10, Seimo nariai (frakcijos) - apie 200 įstatymų projektų. Seimo pavasario sesijos darbus pristatys Seimo Pirmininkas V. Pranckietis, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus - Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Pavasario sesijoje tarp pagrindinių prioritetinių Seimo darbų - užtikrinti konkurencingą ekonomikos plėtrą, saugią valstybę ir darnią, atsakingą ir sveiką visuomenę, taip pat didinti švietimo, kultūros ir mokslo kokybę, viešojo sektoriaus efektyvumą ir skaidrumą.

Į pirmojo posėdžio darbotvarkę taip pat įtraukti Seimo nutarimo projektai dėl trijų Konstitucinio Teismo teisėjų paskyrimo.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti daugiau kaip 50 posėdžių.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.