„Norime informuoti žiniasklaidos atstovus, kad būtent šiandien, prieš pietus, dvi mūsų partijos užsiregistravo dalyvauti europarlamento rinkimuose. Tai pirmos partijos, kurios užsiregistravo dalyvauti ir mes nusprendėme dalyvauti kartu“, - spaudos konferencijoje kalbėjo LLRA pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Rusų aljanso vicepirmininkė Irina Rozova teigė, kad toks sprendimas priimtas dėl gero V.Tomaševskio darbo EP. Jos teigimu, tautinių mažumų partijos iš Lietuvos turi patirties „dirbant su tokiu reiškiniu kaip priverstinė asimiliacija“.

„Aš manau, kad mūsų parijų, turiu omenyje, tautinių mažumų partijų, dalyvavimas EP darbe yra rimtas dalykas ir jis labai reikalingas Lietuvai. Manau, kad mes turime šiokią tokią patirtį dirbant Lietuvoj, dirbant su tokiu reiškiniu kaip priverstinė asimiliacija. Jeigu perkelti šitą savoką į Europos Sąjungą, tai šiandien mes matome, kad beveik tokie pat procesai vyksta ir Europoje ir iš tiesų mes puikiai suprantame, kad kiekviena šalis ir kiekvienos Europos Sąjungos narės gyventojai nori dalyvauti, nori gyventi Europos Sąjungoje ir jie puikiai supranta visus pliusus, bet globalizacija turi ir minusų, manau, kad mūsų patirties kaip tik ir reikės dirbant europarlamente tam, kad vokiečiai liktų vokiečiais, prancūzai - prancūzais, o lietuviai - lietuviais“, - mano I.Rozova.

Šios dvi partijos kartu dirba ir Seime - LLRA frakcija, kuriai priklauso ir Rusų aljanso atstovai, turi 8 vietas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)