„Kandidatūra dar nėra prezidentui pateikta“, – ketvirtadienį, po prezidento susitikimo su švietimo bendruomene, žurnalistams teigė J. Karpavičienė.

Pasak jos, Daukanto aikštės lyderiui buvo svarbu aptarti pastarojo meto švietimo aktualijas su bendruomenės atstovais dar iki pokalbio su galimu kandidatu į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovo pareigas.

„Iki kalbantis su kandidatu ar kandidate prezidentui buvo labai svarbu išgirsti tų sričių atstovų nuomonę apie tai, kokia yra dabar situacija“, – aiškino ji.

Vyriausybės vadovė ketvirtadienį tikino, kad prezidentui naująjį kandidatą pristatys dar šią savaitę.

„Reikia tikėtis, kad taip ir įvyks, kaip buvo pasakyta“, – sakė J. Karpavičienė, reaguodama į premjerės pasisakymus.

„Matote, vieni su puse metų – tai ketvirtis kadencijos. Iš tikrųjų, tai labai daug laiko, kai galima padaryti labai svarbius, reikšmingus darbus – ypač vertinant tai, kokia kryptis buvo pasirinkta, kas jau pradėta daryti. Todėl tinkamos kandidatūros pasirinkimas yra nepaprastai svarbus“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad iki tol Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovavusi Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų. Laikinai vadovauti šiai ministerijai paskirta „laisvietė“, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.