Premjero atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė sako, kad šia informacija A.Butkevičius galės remtis priimdamas sprendimą, ar esama pagrindo įtraukti J.Miliaus vadovavimo tarnybai klausimą į Vyriausybės posėdį.

„Premjeras, sužinojęs apie STT atliktą atskirą tyrimą dėl VMVT tarnybos galimų korupcijos pažeidimų, šiandien raštu kreipėsi į STT, prašydamas visos su tyrimu susijusios informacijos, kad galėtų ja remtis priimdamas sprendimą, ar yra pagrindas įtraukti J.Miliaus vadovavimo tarnybai klausimą į Vyriausybės posėdį“, – BNS sakė E.Butkutė Lazdauskienė.

Premjeras: negaliu pasitikėti J. Miliumi

Pats A. Butkevičius sako negalintis pasitikėti J. Miliumi.

„Kaip rašoma STT pranešime spaudai, tyrimu konstatuoti atvejai, kai „net ir nustatę maisto produktų saugos, higienos ar ženklinimo pažeidimų inspektoriai ne visada nurodė juos pašalinti bei pateikti atitinkamų trūkumų šalinimo planą“, [...] be to, tarnybos inspektoriai ne visais atvejais priima vienodus sprendimus dėl šių pažeidimų mažareikšmiškumo. Toks STT pareiškimas sukėlė dar daugiau abejonių VMVT vadovo veikla. Negaliu pasitikėti tarnybos direktoriumi ir raginu jį nedelsiant atsistatydinti“, – pareiškė premjeras.

STT trečiadienį paskelbė, kad Maisto ir veterinarijos tarnyboje aptiko korupcijos rizikos veiksnių.

Vyriausybė trečiadienį taip pat pranešė, jog kreipsis į prokuratūrą, kad ši suteiktų daugiau informacijos apie ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariamas J.Milius.

Tyrimą dėl prekybos poveikiu atliekanti teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad J.Miliaus vadovaujama Maisto ir veterinarijos tarnyba galėjo nuslėpti bakterijų užkratus šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose ir nesiėmė reikiamų veiksmų. Šiame tyrime įtarimai be J.Miliaus pateikti dar penkiems asmenims. Su bendrove „Judex“ siejamas Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

„Užkalnio“ koldūnuose raste žarnyno lazdelių

Veterinarijos tarnyba, ištyrusi pirmus 25 iš 230 šaldytų produktų bendrovės „Judex“ produkcijos mėginius, salmonelių nerado, tačiau „Užkalnio“ koldūnuose su kalakutiena ir bruknėmis rado didesnį žarninių lazdelių kiekį.

Tarnyba pranešė, kad Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus pirmuosius 25 mėginius, nė viename nenustatyta bakterijų Salmonella. „Užkalnio“ koldūnuose su kalakutiena ir bruknėmis (pagaminimo data gegužės 12 diena) rastas didesnis žarninės lazdelės (E. coli) kiekis, rodantis nepakankamą gamybos proceso higieną, tačiau, anot tarnybos, neįtakojantis maisto saugos parametrų konkrečiame produkte.

„Svarbu pabrėžti, kad įmonės veikla sustabdyta ir šių produktų mėginiai atrinkti iš įmonės sandėlių. Šiuo metu įmonėje vykdoma patalpų ir įrengimų plovimas, dezinfekcija ir kiti pagal trūkumų šalinimo planą numatyti darbai“, - pranešime sakė tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.

Veterinarijos tarnyba pirmadienį patvirtino, kad pagal iš STT gautus „Judex“ produkcijos tyrimų rezultatus, žarninių lazdelių buvo „Užkalnio“ koldūnuose su mėsa ir rozmarinu bei cepelinuose „Mamos“. Salmonelių buvo rasta koldūnuose „Liux“.

Praėjusią savaitę Generalinė prokuratūra ir Specialių tyrimų tarnyba pranešė, kad patikrinus „Judex“ produkciją nepriklausomoje laboratorijoje nustatytas kelių bakterijų užkratas bendrovės šaldytuose gaminiuose. Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Judex“ veiklą ir atlieka savo tyrimą.

Anksčiau Rusijos maisto saugos pareigūnai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pranešė apie „Judex“ gaminiuose rastas listerijos bakterijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)