Prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, V. Eičienė 2019–2023 metais ėjo Tauragės rajono savivaldybės vicemerės pareigas ir gavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto.

Remiantis gautais dokumentais, buvusi vicemerė teikė savo išlaidų, susijusių su jos, kaip tarybos nario veikla, ataskaitas ir kuro įsigijimo dokumentus. Iš šių dokumentų, prokuratūros teigimu, matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo perkami kasdien, kas antrą dieną ar net du kartus per dieną, vicemerei išvykus į komandiruotes bei karantino laikotarpiu, kai tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu ir kontaktinis bendravimas buvo apribotas.

Taip pat tam tikrais atvejais įsigytų degalų kiekis buvo gerokai didesnis nei lengvojo automobilio kuro bako talpa.

Pasak prokuratūros, tyrimo metu nustatyti duomenys leidžia daryti išvadą, kad remdamasi tokiais dokumentais Tauragės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas V. Eičienei išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia visą išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą.

Pranešama, kad viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, jog nemažai šalies savivaldybių tarybos narių jiems skirtas išmokas naudoja neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl tokių išmokų panaudojimo Tauragės rajono savivaldybėje teisėtumo.

Tai jau trečias Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų teismui pateiktas tokio pobūdžio ieškinys. Iš kitų asmenų Tauragės rajono savivaldybės naudai siekiama išieškoti atitinkamai maždaug 17 tūkst. ir 29 tūkst. eurų sumas.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)