Seimo vadovas pernelyg nesureikšmino, kad pastaruoju metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją paliko M. Puidokas, Naglis Puteikis ir Raimundas Martinėlis. Pastarieji du, teigė V. Pranckietis, nebuvo partijos nariai. Kartu, akcentavo V. Pranckietis, iš frakcijos pasitraukusio N. Puteikio sprendimas suprantamas ir dėl jo dalyvavimo šalies vadovo rinkimuose.

„Puteikiui yra rinkimų laikotarpis, kada jam reikia būti kitaip matomam, ir jis save taip pateikia. Dėl Martinėlio man labai gaila, tai žmogus, su kuriuo norisi visada bendradarbiauti, kuri spėjau pažinti kaip labai aukštos kultūros žmogų. O dėl Mindaugo Puidoko tai pasakysiu, kad jis buvo labai patriotiškas, ir aš tikiuosi, kad jis ir ateityje, po prezidentinių rinkimų laikotarpio, apsispręs ir sugrįš atgal“, - „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis. Tačiau jis nebuvo optimistiškai nusiteikęs dėl M. Puidoko galimybių prezidento rinkimuose.

„Supratęs, kad platesni vandenys ne jam, jis gali sugrįžti vėl į savo ankstesnę poziciją“, - kalbėjo Seimo pirmininkas.

M. Puidokas iš LVŽS frakcijos buvo pašalintas po to, kai pastarąją savaitę negailėdamas „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui kritikos pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose.