„Partiniai ministrai - taip, jie įneša daugiau atsakomybės, nes jie tada atsako bendrai už visos programos įgyvendinimą, o dėl jų kompetencijos turėtume neabejoti. Tai jeigu ir kompetentingas, ir atsakingas partijai, tai būtų turbūt toks variantas labai geras. (...) Jeigu partiniai yra profesionalūs žmonės - tai prisiima dar ir partijos įsipareigojimus kartu, o ne tik pačios ministerijos“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis. Jo vertinimu, dabartinė Sauliaus Skvernelio vadovaujama Vyriausybė yra gera, o atnaujintas Ministrų kabinetas gali tapti dar geresnis.

„Buvo Vyriausybė irgi gera, bet dabar susitarimas yra kitoks, tai, manau, kad ji gali tapti dar geresnė. Tai, žinoma, pirmiausia Ministro pirmininko darbas ir susitarimas dėl asmenų kartu su Lietuvos prezidentu. Manau, kad jie tuos klausimus išspręs artimiausiomis dienomis“, – sakė V. Pranckietis.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Seime pateikė S. Skvernelio kandidatūrą į premjerus. Balsavimas Seime dėl šios kandidatūros planuojamas liepos 23 d.

Kaip numato Konstitucija, Respublikos prezidentas Seimo pritarimu skiria ministrą pirmininką, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį.