Parlamento vadovas konferencijoje skaitys pranešimą tema „Mūsų bendri Europos namai“ – ateinantys 70 metų“.

„70 metų ši organizacija kūrė darną – bendromis vertybėmis ir tikslais pagrįstą filosofiją. Ši darna pradeda irti iš vidaus. Ir tai yra didžiausias mūsų visų, esančių Europos Taryboje, iššūkis ateičiai“, – sako Seimo pirmininkas V. Pranckietis, akcentuodamas, kad Europa gali ir turi būti vientisa ir laisva.

Seimo vadovas kalbės ir apie Rusijos grąžinimą į ETPA, negatyvias to pasekmes, mat priežastys, dėl kurių ji buvo pašalinta, nėra panaikintos.

Ukrainos sprendimą dėl šios priežasties nedalyvauti ETPA rudens sesijoje Seimo pirmininkas Strasbūre aptars susitikime su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Dmytro Razumkovu.

Vizito metu taip pat yra numatytas parlamento vadovo vadovaujamos delegacijos susitikimas su Europos Žmogaus Teisių Teismo pirmininku Linu-Alexandre'u Sicilianu, teisėju Egidijumi Kūriu, registraru Rodericku Liddellu.

Konferencijos dalyviai – 47 Europos Tarybos valstybių narių parlamentų pirmininkai, parlamentų pirmininkai iš valstybių, turinčių ETPA stebėtojo ir partnerio statusą, taip pat tarptautinių parlamentinių asamblėjų vadovai. Pirmoji tokia konferencija buvo organizuota 1975 m. Renginys vyksta kas dvejus metus pakaitomis Strasbūre arba Europos Tarybos valstybės narės sostinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)