„Manau, kad nepalaikys nei vieno, paramos viešos nepareikš“, – antradienį Eltai sakė V. Pranckietis, komentuodamas trečiadienį planuojamą kandidatų susitikimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nariais.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis, anksčiau leidęs suprasti, kad savo balsą atiduotų už I. Šimonytę, antradienį sakė, kad balsuosiąs už geresnį kandidatą.

„Prašau neinterpretuoti mano žodžių, aš pabalsuosiu už geresnį kandidatą. Per pirmą rinkimų turą balsavau už geriausią kandidatą, dabar teks už geresnį balsuoti“, – Eltai sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas pridūrė, kad labai atsakingai turi žiūrėti į savo pasirinkimus. „Aš labai atsakingai turiu žiūrėti į pasirinkimus, ir dirbti reikės su tuo, ką žmonėms išrinks“, – sakė jis.

Seimo pirmininkas paneigė viešoje erdvėje sklindančias kalbas, kad esą „valstiečiai“ galėtų skilti, kad jų gretose bręsta sukilimas.“ „Valstiečiai“ yra labai stiprūs valstybininkai, šaknis ta pati ir jie skilti niekur nenori, jie nori dirbti ir tęsti savo veiklas taip, kap jie yra įsipareigoję rinkėjams“, – sakė jis.

Trečiadienį vyksiančiame Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdyje ketinama svarstyti, kuriam iš kandidatų „valstiečiai“ skirs savo paramą.

Susitikime ketina dalyvauti kandidatas į prezidento postą Gitanas Nausėda, kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė atsisakė atvykti, nes tą dieną nebus Vilniuje, o į iškeltus „valstiečių“ klausimus atsakė raštu.

Pirmadienį prasidėjęs balsavimas iš anksto Respublikos Prezidento rinkimų pakartotiniame balsavime ir rinkimuose į Europos Parlamentą pasibaigs gegužės 24 d., penktadienį.

Sekmadienį Lietuva padarys savo pasirinkimą, kuriam iš dviejų kandidatų – I. Šimonytei ar G. Nausėdai patikėti prezidento postą.