Patiriami didžiuliai nuostoliai, kai kurių teritorijų jau nepajėgiama apginti

„Ukraina jau pasimokė iš praėjusią žiemą vykdytų atakų prieš energetikos infrastruktūrą, sustiprinta oro gynyba, todėl Kalėdos turėtų būti ramesnės. Tiesa, padėtis fronte – dvejopa, esama ruožų, kur situacija labai sunki, netgi kritinė“, – portalui „Delfi“ sakė ne kartą priešakinėse pozicijoje lankęsis, kariams paramą tiekiantis Praeities žvalgo slapyvardžiu žinomas verslininkas bei publicistas Šarūnas Jasiukevičius.

Anot pašnekovo, tikrai nepanašu, jog karas Ukrainoje greitai baigsis, jo pabaigą galėtų nulemti Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) pozicija, konkretus pažadas suteikti solidžią paramą karine technika ir ginkluote. Būtent tai iš esmės pakeistų Rusijos derybines pozicijas, agresorius suvoktų, jog bus susidurta su vis stiprėjančia karine galia.

Kol kas niekas negali pasakyti, ar toks scenarijus išsipildys, pasak Š. Jasiukevičiaus, akivaizdu, kad JAV toli gražu nesiekia taip susilpninti Rusiją, kad ši imtų byrėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)