I. Kalpokas teigė, jog nėra visiškai tikras, kad A. Anušausko politinė karjera baigėsi, tačiau esminių pokyčių gali būti.

„Taip, panašu, kad ta rokiruotė L. Kasčiūno ir A. Anušausko, susikeisti vietomis, nepavyks. Bet man atrodo, kad tai, ką mes matėme savaitgalį: iš karto vizitas pas prezidentą ir įvairios užuominų laidymas tiek apie korupciją krašto apsaugos sistemoje. Tiek apsilankius pas vieną prezidento rinkimų kampanijos dalyvį netiesiogiai apkaltinimas kitos dalyvės – premjerės, kad ji dalyvauja galbūt proteguojant korupcinius interesus.

Visa tai man suponuoja tokį įspūdį, kad galbūt ta karjera tiesiog bus ne visai toje pačioje barikadų pusėje“, – įžvalgomis LNK eteryje dalijosi politologas I. Kalpokas.

Pašnekovas priminė, jog pats A. Anušauskas žurnalistams sakė, kad iš partijos išeiti nesiruošia. Tačiau tai neuždaro kelio būti nepatogiu, teigė politologas.

„Bet jo nuomonė nebūtinai sutaps su partijos ir jos vadovų nuomone. Man atrodo, kad tai yra indikacija, jog jo interesai tampa labiau subalansuoti. Reikia galvoti apie tai, kad bus rinkimai, ne tik prezidento, bet ir Seimo, bus nauja, greičiausiai, valdančioji dauguma.

Ir čia, jeigu vienais ar kitais būdais, eskaluojant tikras, arba tariamas korupcijos apraiškas krašto apsaugos sistemoje, bus padedama prezidentui kovoti su ministre pirmininke... Yra įvairių paskyrimų, tiek politinių, tiek diplomatinių, kurie galbūt atsivers A. Anušauskui.

Arvydas Anušauskas

O kad šis politikas yra asmenybė, mėgstantis dėmesį ir nepriimanti labai lengvai neigiamų komentarų savo atžvilgiu, mes tai stebėjome visos kadencijos metu. Įsižeidęs A. Anušauskas yra pavojingas Ingridai Šimonytei“, – LNK vidurdienio žiniose įžvalgomis dalijosi VDU docentas, politologas I. Kalpokas.

LNK vidurdienio žinių pašnekovas I. Kalpokas teigė, jog implikacija, kurią savaitgalį įgarsino A. Anušauskas yra tokia, kad L. Kasčiūnas į postą yra vedamas tam, kad tenkintų „būtinai nebūtinai labai skaidrius interesus“.

„Jau yra užkraunamas ant ateinančio naujo ministro bagažas su kuriuo reikės tvarkytis. Ir tas bagažas tikrai nepadės diskutuojant apie papildomą finansavimą krašto apsaugai, naujus pirkimus. Nes bus labai lengva klausti, gal tai susiję su tais kaltinimais korupcija. Ir kas labai įdomu, kad net ir pats A. Anušauskas vėliau tarsi švelnino savo pozicijas, sakydamas, kad buvo galbūt tam tikrų vizitų ir pokalbių, bet puikiai susitvarkė sistema, nieko baisaus neįvyko.

Bet tie skambūs žodžiai, kurie buvo paleisti, jų atgal nebesugrąžinsi“, – tikino I. Kalpokas LNK eteryje.

Delfi primena, kad trečiadienio popietę premjerės I. Šimonytės į krašto apsaugos ministrus siūlomas L. Kasčiūnas susitiks su šalies vadovu. Po susitikimo žadama ir spaudos konferencija.

Visą LNK pokalbį su politologu I. Kalpoku žiūrėkite čia: