Kokia Vakarų taktika

Naujienų agentūros „ELTA“ vyr. redaktorius Vytautas Bruveris laidoje teigė, jog Ukraina aktyviai telkia paramą visomis įmanomomis kryptimis.

„Galima matyti, kad aukščiausia politinė ir diplomatinė Ukrainos vadovybė niekada pastangų negailėjo. Ir ypač dabar įvairiomis geografinėmis, geopolitinėmis kryptimis dirba. Ne tik Europa, bet ir tie globaliniai pietūs – pastarosiomis dienomis buvo viena iš pagrindinių žinių, jog buvo įvykęs neanonsuotas, aukščiausio lygio susitikimas tarp Ukrainos, Vakarų ir tų vadinamų globalių pietų pareigūnų.

Jame buvo kalbama apie galimus išėjimus iš karo situacijos. Nieko iš principo nebuvo susitarta, bet pastangas mes matome.

Ukrainai egzistenciškai svarbu kalbėtis ir telkti paramą visomis kryptimis ir tarp tų valstybių, tuose geopolitiniuose regionuose, kuriuose parama Ukrainai galbūt nėra vienareikšmiška, yra svyruojanti. Deja, tame tarpe ir pačiuose Vakaruose. Čia irgi matome, kad procesai buksuoja ir stringa. Tad aktyvumas ir pastangos Ukrainos vadovybės yra visiškai suprantamos“, – kalbėjo V. Bruveris.

Nepriklausomybės akto signataras, diplomatas Albinas Januška pabrėžė, jog Ukrainos vadovo vizitas turėtų būti suprastas kaip tam tikra padėka ir viltis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)