Renginio organizatoriai prisipažįsta, kad yra šokiruoti dėl netikėtos vyro mirties. „Dabar mūsų tikslas – kuo greičiau išsiaiškinti mirusio bėgiko tapatybę. Norime apie įvykį pranešti jo artimiesiems ir, žinoma, išreikšti užuojautą“, – sakė vienas pagrindinių maratono organizatorių VŠĮ “Tarpautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Anot organizatorių, yra žinoma, kad dalyvis bėgo pusės maratono distanciją ir nukrito prie Seimo. Medikai atvyko maždaug po 4 minučių ir bėgiką išvežė į Santariškių klinikas. Po valandos žmogus mirė.

„Visa organizatorių komanda apgailestauja ir nori dar kartą įspėti visus dalyvius – ruošiantis maratonui būtina įvertini savo sveikatos būklę. Bėgimas kaip bet kuri kita sportinė veikla yra susijusi su rizika. Mes, kaip maratono organizatoriai, tai tikrai suprantame. Šiais metais trasoje dirba 42 greitosios pagalbos savanoriai, 10 pirmąją pagalbą sureikti galinčių dviratininkų, 3 greitosios pagalbos automobiliai, veikia Kardiolitos punktas“, - teigė D. Mikulis.

D. Mikulis DELFI sakė, kad dėl staigiai nukritusio žmogaus buvo sureaguota žaibiškai, tad jokios organizatorių klaidos čia nebūta.

Kol kas imtis papildomų sveikatos būklę užtikrinančių reikalavimų „Danske Bank Vilniaus maratonas” nei dabar, nei kitais metais neketina. „Tai yra tragedija, bet tai nėra individualus atvejis, kuris liečia vien tik konkretų maratoną. Visuose maratonuos yra tokios pat rizikos“, - dėstė VŠĮ „Tarpautinis maratonas“ direktorius.

DELFI primena, kad liudininkų teigimu nelaimė įvyko apie 11 valandą, netoli Seimo. Vyriškis, apsirengęs kariškio uniformą primenančia sportine apranga, suklupo. Vienas iš bėgikų jam puolė padėti, prisistatė esantis medikas. Netrukus atvažiavo greitoji pagalba. Kaip teigė įvykio liudininkai, buvo taikytas elektros šokas. Vyriškis išgabentas į ligoninę.

Vienas liudininkų sakė matęs, kad gaivindami žmogų medikai atlaisvino jo drabužius. Bėgiko maratone gautas numeris per sumaištį dingo, tad vyro tapatybė kol kas neaiški