Interviu Delfi metu ministras paaiškino, kad ministerija laukia papildomos informacijos apie įvykį, tačiau G. Landsbergis pateikė politinį situacijos vertinimą.

„Visokių tokių incidentų tikimybė valstybėje, kuri yra ir priėmusi privačios kariuomenės dalinius, ir remia Rusiją kariniuose veiksmuose prieš Ukrainą, akivaizdu, egzistuoja. Juos reikia stebėti labai rimtai – reikalingas ir diplomatinis, ir politinis atsakas.

Nemanau, kad šiuo atveju reikalingas kažkoks karinis atsakas iš valstybių, ypač Lietuvos pusės, tačiau padidintas dėmesys ir pasirengimas veikti, jei būtų eskalacija iš kitos pusės, būtų reikalingas“, – sakė ministras.

Jis akcentavo, kad Baltarusija yra pavojinga valstybė.

„Tie žmonės, kurie pasirenka, pasinaudoti save vadinančio prezidentu Lukašenkos kvietimu atvykti beviziu būdu į Baltarusiją, iš tikrųjų rizikuoti. Šiuo atveju norėčiau paraginti veiksmus arba tuos incidentus vertinti kaip pavojaus signalą, nevykti į Baltarusiją jokiomis aplinkybėmis, dėl to, kad ten gali laukti įvairūs netikėtumai ir nemalonumai“, – pridūrė G. Landsbergis.

Visą interviu su G. Landsbergiu skaitykite ketvirtadienį portale Delfi.lt.

Delfi.ru apie baltarusių akibrokštą Lenkijoje, „Wagner“ ir situaciją fronte Ukrainoje

Kaip jau buvo skelbta, antradienį Lenkija pranešė, kad koviniai sraigtasparniai iš kaimyninės šalies prie Belovežo buvo kirtę Lenkijos oro erdvę. Apie incidentą šalis informavo NATO ir nusprendė į Baltarusijos pasienį nusiųsti daugiau pajėgų.

Baltarusijos gynybos ministerija kaltinimus dėl oro erdvės pažeidimo atmeta.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)