Šiomis dienomis ir net jau savaitėmis itin daug diskutuojama, kokia išties yra Vakarų pozicija dėl karo Ukrainoje pabaigos, ko jie siekia, ko norėtų. Vienose diskusijose ryškėja pozicija, jog Vakarai norėtų Ukrainos pergalės, kad Rusija nusilptų, kita vertus, svarstoma ir tai, jog galbūt reikėtų tartis su V. Putinu ir galbūt net paaukoti tam tikras Ukrainos teritorijas. Šis klausimas taip ir lieka neaiškus, matant dviprasmiškas įvairių šalių pozicijas. Tad ar Vakarai leisis pažeminami V. Putino Ukrainoje?

Signataras, buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Vytautas Plečkaitis Delfi TV laidoje „Iš esmės“ pritarė, kad jei Ukraina prarastų priėjimą prie jūros, gabalą savo rytinės teritorijos, tai būtų galima traktuoti ne tik kaip Ukrainos, bet ir kaip Vakarų pažeminimą šiame kare.

„Iš tikrųjų, matyt, yra sunki padėtis, prarandamos ir teritorijos, po truputį rusai stumiasi, tai čia didelis galvosūkis. Bet nemanyčiau, kad kitos valstybės galėtų Ukrainai daryti tokią įtaką, kad ji atsisakytų savo teritorijų. Manau, kad tikrai to nebus ir ji laikysis tol, kol galės, kad išsaugotų savo teritorijas. Kitaip sakant, nežinia, kaip seksis kariauti, kiek ginklų ateis, kaip greitai bus galima juos naudoti. Daugelis faktorių lemia tolimesnį Ukrainos elgesį su okupantais, o mes tik galime linkėti stiprybės, linkėti atsispirti tai invazijai ir pereiti į kontrpuolimą“, – kalbėjo V. Plečkaitis.

 Ar Vakarai turi aiškią poziciją, kokios karo Ukrainoje baigties norėtų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)